Tělové svíce na lymfu

Úkol lymfy je odvádění tkáňového moku z těla. Chrání tělo před infekčním a nádorovým onemocněním. Je součástí imunitního systému. Odděluje a následně odvádí z těla škodlivé látky v lymfatických uzlinách. Také nám pomáhá vstřebávat tuky z potravin. Lymfatická nebo také mízní uzlina, jsou místa, přes která mohu lymfu nejvíce ovlivnit.

Je několik způsobů, jak je možné ovlivnit lymfu. Existují masážní techniky jak ruční, tak přístrojové, pobyt v sauně a její správné použití, které je oteplení a následné ochlazení, dále se mohou používat různé druhy zábalů. Je možné používat baňky, moxy. Ve své praxi jsem si velice oblíbil používání svící. Je to velmi jednoduché a přitom nejefektivnější. Je důležité se zaměřit na lymfatické uzliny. Velmi spolehlivé je používat tělové svíce na reflexní body lymfy, při této aplikaci se ovlivní orgány, které podporují detoxikaci, ale i celá lymfatická soustava a vše co s ní souvisí. Efektivní způsob je zaměřit se přímo na dráhy spojené s lymfou.

Před několika lety bych nevěřil tomu, že se mi povede popsat a rozebrat jak správně aplikovat svíce, jak s nimi nejlépe pracovat aby jejich účinek byl co největší. Jaké máte zkušenosti se svícemi vy? Aplikovali jste někdy někomu? Jaké máte výsledky?

Příklad aplikace z praxe:

Není vždy efektivní, a pokud chci maximální účinek, aplikovat svíci pouze na uši když mám potíže s ušima.

Učíme se naslouchat, co nám tělo říká. Pokud chceme dosáhnout maximálního účinku, v tom případě směřuji klienty, aby využívaly maximální možnosti těla. Pokud řeším potíže s ušima podle čínské medicíny, souvisí uši s ledvinami. Mohu zvolit různé kombinace. Nejdříve aplikuji svíce u více bolestivého ucha a následně u druhého. Dám pár dní pauzu, podle toho, jak je to akutní (1-5dní) a dále aplikuji na reflexní bod ledvin na ruce. Dále se zaměřím na detoxikaci ledvin a jejich posílení, na emoční význam ledvin neboť se jedná o nadřazený orgán.

Abychom dosáhli největšího účinku, je třeba přistoupit ke zdravotním potížím tak, že čím déle je mám, tím víc s tím tělo muselo bojovat. Někdy se může stát, že se tělo naučí žít s bolestí, zdravotními potížemi a přestane bolet. Otupí se a není tak citlivé.

Proto je třeba svému tělu naučit se naslouchat, vnímat a sledovat jej. Čím dříve a rychleji se vhrnu na řešení potíží, tím méně práce s tím tělo bude mít. Tím rychleji se zbavím bolestí. Proto je důležité, jakmile se objeví potíže, nejlépe aktuální (různé bolesti v krku, hlavy, zad, rýma, různé úrazy), začít aplikovat svíci IHNED nebo v nejkratším možném čase. Tím bude účinek velmi rychlý, potíže se zastaví anebo budou trvat pouze pár dní.

Michal Ježek
Terapie, tělové a ušní svíce, láska.